Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

kermadesign

kermadesign

Modern Belső Terek Varázsa: Díszítő Falpanelek Kreatív Felhasználása

2023. szeptember 05. - Kerma

A díszítő falpanelek és falburkolatok modern belsőépítészeti irányvonalat képviselnek, és egyre gyakrabban megtalálhatók különböző stílusú belső terekben. Érdeklődik, hogyan és hol lehet alkalmazni kárpitozott falpaneleket vagy polisztirol burkolatokat? Mindenképpen olvassa el cikkünket, amely inspirálhatja lakásának berendezését. Itt megtalál minden információt, amire a díszítő panelekről szüksége lehet.

3d-falpanel-burkolatok01.jpg

Modern díszítő panelek - mi is pontosan ezek?

 

♥ A díszítő panelek az elmúlt évek egyik legdivatosabb és legérdekesebb belsőépítészeti trendjei közé tartoznak. Ez valójában olyan dekoratív jellegű belső falburkolat, amely számos változatban létezik, eltérő anyagokból, színekből, textúrákból és szerelési módokból. A díszítő falpanelek 3D mozaikokat, lamellákat, hatásos öregedést, téglákat és számos más izgalmas textúrát képesek létrehozni.

3d-falpanel-burkolatok06.jpg

Panelek a falon - mely belső terekben mutatnak be a legjobban?

 

Kíváncsi arra, hogy mely belső területeken mutatnak a 3D falpanelek a legjobban?

A válasz egyszerű: nincs olyan szoba, ahol ez a fajta burkolat rossz ötlet lenne. Minden attól függ, hogy hogyan szeretné elrendezni a teret, mekkora méretű, és milyen bútorokkal kombinálja ezt az lenyűgöző falburkolatot.

nappali-falburkolat-otthon02.jpg

A díszítő paneleknek olyan falat kell létrehozniuk, amely dominál és kiemelkedik a belső térben. Ne takarja el polcokkal vagy fali dekorációkkal. A háromdimenziós hatású falburkolat lehet lenyűgöző ötlet az ágy, a TV vagy a fürdőkád mögötti falon, de nagyszerűen illik a konyhapulthoz vagy az előszobához is. Azon gondolkodik, hogy hogyan használhatná a falpaneleket egy gyerekszoba díszítéséhez? A falpanel itt is remek választás lehet.

3d-falpanel-burkolatok10.jpg

Milyen típusú falpanelek léteznek?

 

Ahogy már említettük, a díszítő panelek különböző típusú burkolatokra vonatkozhatnak. Melyek a legnépszerűbbek, és hol érdemes alkalmazni őket? Íme néhány inspiráló példa.

Kárpitozott panelek A kárpitozott panelek MDF lapokból, habból és bevonatból készülnek. Leggyakrabban az ágy fejtámlájaként használják őket, és lenyűgöző tapintást és otthonos hangulatot teremtenek.

Fa panelek A fa panelek lehetővé teszik, hogy a burkolattól függően különböző típusú faldekorációkat hozzon létre. Ezek lehetnek értékes intarziák, különböző formájú és árnyalatú háromdimenziós panelek. Ilyen típus a Wallure valódi fa falpanelek

MDF panelek Az MDF panelek is dekoratív hatást nyújtanak, és színekkel vagy mintázatokkal kísérletezhet. Leggyakrabban háromdimenziós felülettel rendelkeznek, amelyek hullámokat, áttört mintákat vagy lamellákat imitálnak.

Gipsz panelek A háromdimenziós gipsz falpaneleket mozaikszerűen elhelyezheti a falon, vagy lambériaként is felhasználhatja. Fontos, hogy a gipsz paneleket bármilyen színre festheti emulziós festékkel. Ajánljuk figyelmébe a Loft Design System gipsz falpaneleket

Beton panelek A beton egyre népszerűbbé válik nem csak padlóburkolatként, hanem falburkolatként is. Az építészeti betonból készült panelek modern és ipari stílusban jól mutatnak. Az olcsóbb alternatívaként is léteznek betonhatású panelek.

Parafa panelek A parafa falburkolatok is visszatérnek a divatba, és kiváló választás lehet mindenféle helyiséghez, a bejárattól a hálószobáig és a nappaliba. A parafa nemcsak meleg hangulatot teremt, hanem hangszigetelést is nyújt.

PVC panelek A PVC panelek különféle méretekben, színekben és textúrákban kaphatók. Ellenállnak a nedvességnek, így ideálisak lehetnek például fürdőszobában vagy konyhában.

3D panelek A látványos, háromdimenziós faltextúrát garantáló 3D panelek most különösen népszerűek. Ezek különböző anyagokból készülhetnek, például fából, PVC-ből vagy gipszből.

3d-falpanel-burkolatok02.jpg

Mennyibe kerülnek a díszítő panelek, és mennyi az elhelyezésük költsége?

 

Ami a díszítő panelek árát illeti, még hozzávetőleges tartományokat is nehéz megadni. Az árak nagyban függenek az anyagtól, a mérettől és a gyártótól. Ez a fajta burkolat lehet nagyon drága (például az értékes, exkluzív fa dekorok esetében), vagy megfizethetőbb (például a polisztirol panelek esetén).

Az elhelyezésük költségei is változóak. Megbízhat egy megbízható szakembert, segítséget kérhet egy olcsóbb "ezermestertől", vagy akár megpróbálhatja saját maga felrakni a paneleket. Bár a saját maga általi telepítés kihívást jelenthet, nem feltétlenül bonyolult feladat.

nappali-falburkolat-otthon03.JPG

Lehet falpaneleket festeni?

Sokan kíváncsiak arra, hogy a díszítő falpaneleket lehet-e festeni. A válasz igen, ha a burkolat anyaga ezt lehetővé teszi. Például gipsz vagy polisztirol panelek esetén használhat speciális dekoratív festékeket.

A díszítő panelek egyre népszerűbbek, és változatos atmoszférát hozhatnak otthonába, legyen szó egy elegáns nappaliról, a gyerekszoba berendezéséről vagy a konyha felújításáról. Tippjeink segítségével már tudja, milyen hatású falpanelt válasszon, és hogyan telepítse lakásába. Ha pedig stílusos 3D fa vagy kárpitozott falpaneleket szeretne vásárolni, látogasson el a Kerma Design üzletébe, ahol széles választék várja Önt.

nappali-falburkolat-otthon01.jpg

Remélem, hogy segítettünk, és hogy most már tudatosabban választhatja ki és telepítheti a díszítő paneleket otthonában. Ha további kérdései vannak, ne habozzon feltenni őket!

nappali-falburkolat-otthon06.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kermadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr10018207599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása