Ha fal, akkor falpanel! Ha falpanel, akkor KERMA!

kermadesign

kermadesign

Milyen falpanelt válasszunk gyerekszobába?

2023. május 02. - Kerma


Minden szülőnek a legfontosabbak a gyermekei. Szerető otthont biztosítunk nekik az első pillanattól kezdve! Egy gyerekszoba kialakításánál szempont a praktikum, a biztonság, a kényelem és a dekoratív megjelenés egyaránt. A különböző falpanelek, akár az összes kritériumnak is megfelelnek.

Falpanelek nagyon sokféle anyagból készülnek, rengeteg színben és méretben. Biztosra vehető, hogy mindenki megtalálja az elképzelésének megfelelőt. Nagyon sok gyártónál találhatunk olyan falpanelt, mely kimondottan gyerekeknek, vagyis gyerekszobába terveznek a tervezők. Leginkább gyerekszobába való dekorpanelnek azt nevezhetjük, mely valamilyen “gyerekmintás” kivitelben készült. Ilyenek lehetnek például azok, melyek valamilyen állatot, mesefigurát ábrázolnak, de van például LEGO mintás falpanel is. A minták mellett a szín is meghatározó, jellemző lehet, ha a gyerekszobára gondolunk. Természetesen más-más színt alkalmazunk, ha kislányról, vagy fiúról van szó. A nemek mellett az életkor is döntő lehet, hiszen nem mindegy, hogy a gyermek egy apró csecsemő, ovis, vagy serdülő kis kamasz. A dekorpanelek jellemzői meghatározhatják a funkcionalitást is. Vagyis azt, hogy hova is szeretnénk a falpanelt rakni a szobában! Fontos még a tartósság, vagy például a lángálló, hőálló, vagy nedvességálló tulajdonság is sok esetben. Egy falpanel a mellett, hogy “pusztán csak” dekoráció, lehet akár falvédő, térelválasztó, vagy ágyvég is. Nézzük azt, hogy az anyagukban különböző falpaneleket, mennyire tudjuk gyerekszobába alkalmazni:

TEXTILBŐR FALPANELEK:

Ezek a típusú dekorpanelek rengeteg színben, több standard panel méretben, vagy akár egyedi méretekben is készülnek. Nagyon sok olyan szín van, melyek jól illenek a gyerekszobába. Vidám, friss, élénk, vagy akár pasztel színek, melyek jól beilleszthetőek az adott szobába, harmonizálva a fal, a bútorok, vagy egyéb kiegészítők színeivel. A sima textilbőrök mellett kaphatóak még nyomtatott műbőr falpanelek is, melyekre bármilyen minta, mesefigura, vagy akár gyermekünkről készült fotó is nyomtatható.

A műbőr falpanelekből készülhet falvédő, ágyvég, tv fal, vagy egyéb faldekoráció, mint a fent említett egyedi nyomtatott műbőr falikép is. A legsikeresebb és legkedveltebb termékünk a falvédők. Ezekből több mint 80 különböző mintában és színben  kapható webáruházunkban 200x75cm méretre tervezett standard falvédő. Természetesen ezek mellett, még rengeteg egyedi variációban, színben és méretben gyártunk falvédőt, egyedi elképzelések alapján, vagy általunk ingyenesen tervezve.

Az ágyvégek, tv falak és faliképek szintén rengeteg egyedi variációban elérhetőek, melyekről rengeteg fotót találsz facebook oldalunkon, vagy webáruházunkban.

A textilbőr falpanelek könnyen és jól tisztíthatóak, valamint hő- és hangszigetelő tulajdonsággal is rendelkeznek. Felrakásuk akár házilag is kivitelezhető.

GIPSZ FALPANELEK:

A gipsz egy tartós, kemény anyag, nagyon szép sima felülettel, vagy mintától függően akár nagyon részletgazdag kivitelben is készülhet. Több gyártó készít kimondottan gyerekmintás panelt. Például macis, elefántos, pillangós, vagy LEGO mintás kivitelben. A panelek színe fehér, mely jól festhető bármilyen színre. A gipsz dekorpanelek előnye, hogy hézagmentesen illeszthetőek, így nem is látszik az, hogy az adott faldekoráció hány panelből is áll.

A gipsz mivel kemény, így ebből nem készül falvédő, vagy ágyvég, de nagyon jól mutat a falon mint dekoráció. Nem mellékes tulajdonsága még, hogy a gipsz lángálló anyag, mely nem ég.

FILC FALPANELEK:

A gyapjúfilc (nemez) anyagból készült dekorpaneljeink hasonló paraméterekkel (méretek, kialakítás) rendelkeznek, mint a textilbőr panelek. A gyapjúfilc nedvességálló, remek hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bír, továbbá fantasztikus színekben kapható. Ezen kívül mivel minden gyapjúszál természetes nedvességtartalommal bír, tökéletesen tűzálló, mindennemű kémiai kezelés nélkül. Ha tűz éri, ahelyett hogy meggyulladna szenesedni kezd és önmagától kialszik, amikor eltávolítják a tűzből. A színei erősen telítettek és fényálló.

CUKORNÁD FALPANELEK:

A környezetbarát cukornád bio dekor falpanelek, burkolatok helyettesíthetik a megszokott festett falakat, vagy akár a tapétát is. Az 50 x50 cm panel mérettel könnyen kiszámolható az adott falfelületre szükséges mennyiség. A falpanelek felülete kemény, így a fizikai behatásoknak ellenáll! Lakberendezők, belsőépítészek, tervezők ezeknek a falpaneleknek, 3d falburkolatoknak a segítségével teljesen új hatásokat érhetnek el a gyerekszobában , illetve tereink, környezetünk dekorálásában. Általában nem a teljes helyiséget, hanem egy meghatározott falrészt szoktak a 3d faldekor panelekkel kiemelni. A cukornád panelek legnagyobb gyártója a holland Wallart 3D, melynek már 6 éve kizárólagos magyarországi forgalmazója vagyunk.

Az aprított és zúzott cukornád szárból kivont nyerscukor lé után fennmaradó szálak, az úgynevezett kipréselt cukornád, mint nyersanyag, képezi az alapját ennek a könnyen telepíthető környezetbarát terméknek. A felhasznált nyersanyagból készült 3D falpanel 100%-ban újrahasznosított, ezért komposztálható és 100%-ban biológiailag lebomló.

A WallArt 3d falpanelek mindegyike megújuló forrásból készül, amelyek biológiailag lebomlóak és így hozzájárulnak a fenntarthatósághoz. A WallArt 3d falburkolatokat, amikor összerakjuk mintát alkotnak. A felrakás után bármilyen színre festhető, hogy illeszkedjen a ház belső teréhez vagy egy új létrehozandó stílushoz. A WallArt 2010-ben vezette be a 3d-falpaneleket Európában. Ők voltak az első belépők a piacon, e környezetbarát lakberendezési és belsőépítészeti termékkel. Ebben a pillanatban 20 különböző WallArt 3d falpanel modell érhető el

 

HABSZIVACS FALPANELEK:

Ezek a típusú panelek egy rugalmas, nagy sűrűségű, poliuretán keményhabból készülnek, fantasztikusan jó formákban, melyek rengeteg variációs lehetőséget nyújtanak! Nagyon sok színben kaphatóak.  A színes bevonat egy 1 mm vastag, antisztatikus réteg, mely több millió poliamid szálból áll. Ez az antisztatikus felület nem vonzza a port. A panelek felülete bársonyos és puha, mely ujjal benyomható. A panelek kíválóan alkalmasak ágyvégként, falvédőként, vagy egyéb faldekorációnak. Készíthetünk belőlük vidám, dekoratív, meleg és puha modern falvédőt is. A panelek bár puha tapintásúak, mégis erősek és rugalmasak. A panelek nem kopnak, nem színeződnek akkor se, ha hozzá dőlünk

A panelek felrakása egyszerű és tiszta munkát igényel, mely házilag is kivitelezhető, szakember segítsége nélkül. Az adott falfelület legyen tiszta és pormentes. A panelek felrakását akkor végezzük, ha már más porral, kosszal, festéssel járó műveleteken túl vagyunk, hogy a paneleket véletlenül se poroljuk, vagy koszoljuk össze. A panelek ragasztással kerülnek a falra. panelenként ragasztva. A falat nem kell ragasztani, csak a panelek hátulját. Oldószeres ragasztót ne használjunk!

A panelek antisztatikusak, tehát nem vonzzák a port. Ha mégis por szennyeződés érné, akkor porolóval könnyen tisztítható, de használhatunk porszívót is. A makacsabb foltok pedig higított tisztítószerrel és nedves szivaccsal törölhetőek. Ha a folt esetleg nem lenne eltávolítható, akkor az adott panelt cseréljük újra. A csere könnyen elvégezhető, akár házilag is. Szivacs paneleket az alábbi két cégtől forgalmazunk: OBubble és Fluffo.

PARAFA FALPANELEK:

A parafa kedvező tulajdonságai és a különleges design egyedi megjelenést biztosítanak minden térben. A parafa kedvező tulajdonsága a hő- és hangszigetelő képesség .Az általunk forgalmazott márka a CORKBEE, mely egy lengyel márka, amely egyesíti a szenvedélyt az egyedi design és az egyszerű formák iránt.

Környezetbarát termék, mely így kiválóan alkalmas gyerekszobába. Készíthetünk belőle falvédőt, tv falat, ágyvéget, de burkolhatunk vele akár ajtót is. Jelenleg két mintában és kilenc színben kapható, melyek jól variálhatóak egymással. A panelek házilag is könnyen felragaszthatóak.

A fent felsorolt dekorpanelek mindegyike ragasztással rögzíthető az adott falfelületre. Ragasztáshoz vizesbázisú, diszperziós ragasztókat használjunk, így elkerüljük a kellemetlen szagokat, illetve az ártalmas vegyi anyagok és oldószerek kipárolgását is. Azok a panelek, melyek festhetőek, a festéshez szintén vizesbázisú festéket alkalmazzunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kermadesign.blog.hu/api/trackback/id/tr115223958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása